O'Toto van de Wimphof

GLOCK'S TOTO JR x RICCIONE

Stokmaat: 1,70 m
Geboren: 6 april 2019
Kleur: bruin
Goedgekeurd voor: KWPN
O’Toto van de Wimphof  is WFFS vrij

Fokker:
Carla & Eelcko Kramer – Rienks te De Wilgen

Eigenaar:
Hengstenstation van Uytert en Carla & Eelcko Kramer – Rienks

Carla Kramer en Eelcko Rienks zijn de fokker en mede-eigenaar van O’Toto van de Wimphof. Benieuwd wat zij over deze geweldige hengst en de fokkerij te vertellen hebben? Lees dan verder!

HOGE VERWACHTINGEN
Carla: ‘Wij hebben hoge verwachtingen van O’Toto, hij heeft een top karakter, is royaal ontwikkelt, lang gelijnd en heeft een mooi knietje met veel schoudervrijheid en een goed ondertredend achterbeen. O’Toto komt uit een hele mooie moeder, Rastede ,zij komt uit een van de beste Duitse merrie stammen. Stammoeder Fiesta is de moeder van Don Schufro.

Uit Rastede hebben we ook onze hengst, verrichtings kampioen, Just Wimphof van De Niro gefokt. Hij doet het heel goed met Renate in de lichte tour en ook zijn kinderen vallen op in de jonge paarden rubrieken. Hij heeft uit zijn eerste jaargang 3 goedgekeurde zonen.

KLEINSCHALIGE FOKKERIJ
Het is wel bijzonder uit een kleinschalige fokkerij met 1 dressuur en 1 springmerrie , twee goedgekeurde hengsten te fokken. Echt genieten, wat is er mooier dan ze te volgen in de sport en de fokkerij.

 
HENGSTENKEUZE

In de hengsten keuze nemen we diverse punten mee die voor ons van belang zijn. We willen graag veer en souplesse in beweging zien, een goed achterbeen en een goede stap. Drie functionele gangen, het hoeven geen groot lopers te zijn. Ook letten we op ras en uitstraling. Ook willen we het liefst “vrij bloed” gebruiken.

FOKDOEL

Ons doel is paarden fokken voor de sport, onze droom was een goedgekeurde hengst fokken, die het WK voor jonge dressuurpaarden in de finale loopt en Grand Prix gaat lopen. Dat laatste hopen we ook nog mee te maken.”
Een tip voor de beginnende fokker:
 

“Volg je eigen gevoel en de merrie kan het verschil maken.”

Hartelijke groet,

Carla Kramer en Eelcko Rienks